Tekstbureau Stipt

Educatieve copy en content met brutale saus

Stil hier direct jouw honger naar brutale copy en content

PSSsstt…

moet je horen

Dinsdagdilemma op maandag

door | dec 2, 2022

Een dilemma: een keuze tussen twee zaken die even (on)aantrekkelijk zijn. Deze keuze baseer je niet altijd op een logische redenering. Het is simpel: je móét kiezen.

Zomaar (nou ja, ik heb zo mijn voorkeuren 😉) een greep uit een aantal dilemma’s. (Credits gaan naar de brutale bedorven breinen achter de site dilemmaopdinsdag.nl)

🤷‍♀️#412 𝙅𝙚 𝙝𝙚𝙗𝙩 𝙚𝙚𝙣 𝙥𝙚𝙧𝙢𝙖𝙣𝙚𝙣𝙩𝙚 𝙥𝙞𝙨𝙫𝙡𝙚𝙠 𝙞𝙣 𝙟𝙚 𝙗𝙧𝙤𝙚𝙠 – 𝙊𝙁 – 𝙟𝙚 𝙝𝙤𝙪𝙙𝙩 𝙚𝙚𝙣 𝙖𝙛𝙨𝙘𝙝𝙚𝙞𝙙𝙨𝙨𝙥𝙚𝙚𝙘𝙝 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙚𝙡𝙠𝙚 𝙙𝙧𝙤𝙡 𝙫𝙤𝙤𝙧𝙙𝙖𝙩 𝙟𝙚 ‘𝙢 𝙙𝙤𝙤𝙧𝙨𝙥𝙤𝙚𝙡𝙩.

Eitje: ik ga voor de afscheidsspeech. Je laat toch een deel van jezelf achter.

🤷‍♀️#390 𝙀é𝙣 𝙠𝙚𝙚𝙧 𝙥𝙚𝙧 𝙬𝙚𝙚𝙠 𝙬𝙤𝙧𝙙𝙩 𝙟𝙚 𝙝𝙚𝙡𝙚 𝙫𝙡𝙤𝙚𝙧 𝙞𝙣𝙜𝙚𝙨𝙢𝙚𝙚𝙧𝙙 𝙢𝙚𝙩 𝙚𝙚𝙣 𝙡𝙖𝙖𝙜𝙟𝙚 𝙨𝙢𝙚𝙪ï𝙜𝙚 𝙥𝙞𝙣𝙙𝙖𝙠𝙖𝙖𝙨 -𝙊𝙁- 𝙖𝙡 𝙟𝙚 𝙢𝙚𝙪𝙗𝙚𝙡𝙨 𝙚𝙣 𝙨𝙥𝙪𝙡𝙡𝙚𝙣 𝙬𝙤𝙧𝙙𝙚𝙣 éé𝙣 𝙠𝙚𝙚𝙧 𝙥𝙚𝙧 𝙬𝙚𝙚𝙠 𝙞𝙣𝙜𝙚𝙥𝙖𝙠𝙩 𝙞𝙣 𝙬𝙞𝙩𝙩𝙚 𝙨𝙩𝙤𝙛.

Zeker weten: witte stof. Scheelt weer chocoladevlekken en andere ondefinieerbare smeersels uit de bank schrobben.

🤷‍♀️#387 𝙅𝙚 𝙬𝙤𝙧𝙙𝙩 𝙚𝙡𝙠𝙚 𝙙𝙖𝙜 𝙬𝙖𝙠𝙠𝙚𝙧 𝙢𝙚𝙩 ‘𝙬𝙖𝙠𝙚 𝙢𝙚 𝙪𝙥 𝙗𝙚𝙛𝙤𝙧𝙚 𝙮𝙤𝙪 𝙜𝙤 𝙜𝙤’ 𝙫𝙖𝙣 𝙒𝙝𝙖𝙢 -𝙊𝙁- 𝙟𝙚 𝙨𝙥𝙪𝙞𝙩 𝙚𝙡𝙠𝙚 𝙙𝙖𝙜 𝙚𝙚𝙣 𝙗𝙪𝙨 𝙝𝙖𝙖𝙧𝙨𝙥𝙧𝙖𝙮 𝙞𝙣 𝙟𝙚 𝙝𝙖𝙖𝙧.

Geen dilemma: I love Wham!

🤷‍♀️#338 𝙅𝙚 𝙢𝙤𝙚𝙩 𝙚𝙚𝙣 𝙠𝙚𝙚𝙧 𝙞𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙧𝙞𝙤𝙤𝙡 𝙯𝙬𝙚𝙢𝙢𝙚𝙣 -𝙊𝙁- 𝙟𝙚 𝙫𝙚𝙧𝙠𝙡𝙖𝙥𝙩 𝙖𝙡𝙩𝙞𝙟𝙙 𝙝𝙚𝙩 𝙚𝙞𝙣𝙙𝙚 𝙫𝙖𝙣 𝙛𝙞𝙡𝙢𝙨 𝙚𝙣 𝙗𝙤𝙚𝙠𝙚𝙣.

Spoiler alert: met mij naar films kijken die ik al ken, is zoooo saai. En: ik klets er steeds doorheen. Heeeul irritant (heb ik me laten vertellen).

𝘼𝙡𝙡𝙚 𝙜𝙚𝙠𝙝𝙚𝙞𝙙 𝙤𝙥 𝙚𝙚𝙣 𝘾𝙝𝙞𝙣𝙚𝙚𝙨 𝙨𝙩𝙤𝙠𝙟𝙚: 𝙞𝙠 𝙯𝙞𝙩 𝙢𝙚𝙩 𝙚𝙚𝙣 é𝙘𝙝𝙩 𝙙𝙞𝙡𝙚𝙢𝙢𝙖. 𝙆𝙤𝙢𝙩 ‘𝙞𝙚:

#1 𝙅𝙚 𝙢𝙤𝙚𝙩 𝙩𝙤𝙩 𝙟𝙚 𝙚𝙚𝙣 𝙤𝙪𝙬𝙚 𝙩𝙖𝙖𝙧𝙩 𝙗𝙚𝙣𝙩 𝙖𝙖𝙣 𝙚𝙚𝙣 𝙠𝙡𝙖𝙨 𝙢𝙚𝙩 𝙥𝙪𝙗𝙚𝙧𝙨 𝙡𝙚𝙨𝙜𝙚𝙫𝙚𝙣 – 𝙊𝙁- 𝙟𝙚 𝙣𝙚𝙚𝙢𝙩 𝙤𝙣𝙩𝙨𝙡𝙖𝙜 𝙚𝙣 𝙯𝙞𝙩 𝙚𝙡𝙠𝙚 𝙙𝙖𝙜 𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙧 𝙚𝙚𝙣 𝙡𝙖𝙥𝙩𝙤𝙥 ‘ 𝙨𝙩𝙪𝙠𝙟𝙚𝙨’ 𝙩𝙚 𝙨𝙘𝙝𝙧𝙞𝙟𝙫𝙚𝙣.

Nu vind ik beide opties onaantrekkelijk. Want A) struisvogelpolitiek: ik blijf natuurlijk immer goddelijk en B) ik heb een hekel aan stukjes.

Ik ben de laatste weken veel bezig met de vraag wat ik nu wil: blijf ik in het onderwijs werken in combinatie met mijn eigen tekstbureau -OF- waag ik de stap naar volledig ondernemerschap en zeg ik het onderwijs vaarwel?

Help: keuzestress! Wat moet ik kiezen?

———————————————————————–

Hi! Ik ben Leonie. Mijn brutale Tekstbureau Stipt en ik hebben een missie: weg met wollige en oersaaie teksten, tijd voor woest aantrekkelijke en brutale copy en content. Met educatieve saus.
Durf je het aan?

Verschrikkelijk vind ik het

Niet zomaar verschrikkelijk: nee. Ik vind het verschrikkelijk megablubberfantastisch! Alle superlatieven zijn van toepassing op het wonderlijke werk dat Paulien van Bunnik doet: jouw merk nog mooier, strakker of gewoon lekkerder maken. En tadaa: zie hier het...

Met de billen bloot…

Zo voelt het. Naakt. Enigszins ongemakkelijk. Tegelijkertijd super bevrijdend. Ik ga het doen. Nu of nooit. Gewoon, omdat het kan. Jij denkt: kom op, Leonie. Vertel ons wat je gaat doen? Wat zijn je plannen? Ik barst uit elkaar van nieuwsgierigheid! Nou, hou je vast....

𝔾𝕖𝕨𝕠𝕠𝕟, 𝕧𝕠𝕠𝕣 𝕕𝕖 𝕝𝕠𝕝!

Met die gedachte ging ik een jaar geleden live met mijn eigen bedrijf: Tekstbureau Stipt. Tja, en wat heb je nodig als je start met je eigen bedrijf? Totaal kaasloos (nee, dit is geen typefout😊): de dag dat ik me inschreef bij de KvK, wist ik echt niet waar ik aan...

Stukje

Een woord waar ik een gruwelijke hekel heb. Sterker nog, ik vind het spuuglelijk. Net als überhaupt. Inbrengen, ook zo vreselijk. #jeukwoorden @Paulien Cornelisse gaf jaren geleden een college over taalergernissen in DWDD Summerschool. De taalpurist in mij geniet...

De fanclub van Tekstbureau Stipt

“Ons animatieproject voor een educatieve instelling had scriptuele ondersteuning nodig. We kwamen na een gouden tip terecht bij Tekstbureau Stipt. Aangezien Leonie naast tekstschrijver ook ervaring heeft in het onderwijs was dit voor ons een perfecte match. Fijne en snelle communicatie en een mooi resultaat!”                     

Na een leuk telefonisch gesprek met Leonie, heeft ze een gastblog voor ons geschreven. Er ontstond al snel een klik door haar kennis van educatie in combinatie met haar ervaring op VO scholen (en vooral hoe leuk ze hierover praat). De blogpost is dan ook helemaal in Leonie haar stijl. Sterk op inhoud, maar wel

Vond dat je de training heel leuk deed. Leuke werkvormen; lekker actief;) Goede energie. Tim Brinkman, Developer E-learning & Hardware

In onze scale-up Woots (het digitale toetsplatform en -bibliotheek binnen het VO en MBO) hebben we behoefte aan een continue/repeterende stroom aan communicatie. Communicatie in onze Woots-stijl, communicatie met een inhoudelijke achtergrond en altijd met een educatieve inslag. Leonie heeft de zeldzame combinatie van leraarschap en een talent voor uitgesproken communicatie met een uitdagend/onderscheidend randje.